Skärmavbild 2019-01-25 kl. 15.21.36

Utbildning och blanketter

Hur lång tid tar min utbildning?

För elever som är 16 planerar vi för lätt motorcykel, körkort klass A1. För elever som är 17,5 till 23,5 år planerar vi för A-begränsad. För de som är 23,5 år och äldre planerar vi för tungt motorcykel, körkort klass A. 

För Dig som snabbt vill bli klar med körkortet, kan vi erbjuda snabbutbildning. Denna utbildning skräddarsyr vi och Du kan bli klar med Ditt körkort på cirka 2-3 veckor. Kanske något att satsa på inför semestern!
Normal utbildningstakt om Du inte har bråttom är körning cirka 2 gånger per vecka.
Under utbildningen är det av största vikt att synas i trafiken, därför använder vi utrustning som syns extra tydligt. Att MC-föraren tydligt syns i trafiken minskar risken för olyckor med cirka 80%.

De nya riskutbildning som trädde i kraft 2009 innebär att du måste delta i riskubildning ett och två på trafikskolan. Riskubildning ett är teoretisk och utförs i vår teorilokal. Riskutbildning två är både praktisk och teoretisk och utförs på Bulltofta trafikövningsplats. Riskettan kommer i början på utbildningen och risktvåan kommer i slutet. Planering och bokning av den nya riskubildningen görs på trafikskolan i samråd med Håkan. Erikslust MC-skola är godkända att utföra både riskutbildning ett och två 
Vi hjälper givetvis till med tips till handledare för de elever som har möjlighet att kombinera vår utbildning med privat övningskörning. Teorikursen kan du vara klar med på två veckor, om du har bråttom.

OBS: Vid besök - gå direkt ner till källarlokalen. Vi har inte verksamheten som är på markplan. 

 

Ladda ner blanketter

De blanketter som behövs för att ansöka om körkortstillstånd måste beställas från Transportstyrelsen. Detta görs via körkortsportalen. Välj antingen blankett för körkortstillstånd med hälsodeklaration eller blankett för ansökan om handledarskap.
 
http://www.korkortsportalen.se/e-tjanster-blanketter/

Efter beställningen är gjord kommer blankettern med posten inklusive ett inbetalningskort på avgiften för körkortstillstånd (220kr.). Efter blanketterna fyllts i ska blanketterna returneras och avgiften betalas in omgående för att ärendet ska handläggas.